Dietetyka i dietoterapia: SIBO

Ocena: 4,8/5
4.8/5

99,00 

Kurs na temat zespołu przerostu bakteryjnego jelita cienkiego pozwoli Ci dokładnie zrozumieć zagadnienia związane z SIBO.

Poznasz przyczyny powstawania zespołu, rozpoznasz objawy, dokładnie zrozumiesz mechanizm funkcjonowania choroby oraz poznasz konkretne metody radzenia sobie z nią przy pomocy dietetyki i dietoterapii.

Kurs jest częścią szkolenia Dietetyka i Dietoterapia – Poziom 2

Zapisując się na kurs:

  • Dowiesz się, jak działa układ pokarmowy, jelito cienkie i grube
  • Nauczysz się rozpoznawać objawy SIBO
  • Poznasz metody diagnozowania oraz etiologii
  • Zdobędziesz wiedzę na temat wpływu bakterii na układ pokarmowy
  • Dowiesz się, jak walczyć z SIBO na co dzień
  • Znajdziesz wiele ważnych informacji na temat prawidłowej diety dla SIBO

Kurs przeznaczony jest dla:

  • Dietetyków chcących być na bieżąco ze zmieniającą się wiedzą
  • Osób zmagających się z chorobami związanymi z żywieniem

Zapisując się na szkolenie będziesz na bieżąco z najnowszą wiedzą dietetyczną, która stale się zmienia. Kurs został stworzony w oparciu o najświeższe badania i publikacje naukowe.

Każda lekcja video trwa od kilku do kilkudziesięciu minut i zawiera potężną dawkę wyczerpującej wiedzy.

Kurs składa się z 12 lekcji pełnych konkretów, gdzie dokładnie omawiane są poszczególne zagadnienia.

Dietoterapia: SIBO

  1. Wstęp
  2. Jelito grube
  3. Jelito cienkie
  4. Objawy SIBO
  5. Diagnoza i etiologia
  6. Bakterie i gazy
  7. Jak radzić sobie z SIBO
  8. Diagnostyka SIBO
  9. Jak walczyć z SIBO
  10. Dieta przy SIBO
  11. Postępowanie przy SIBO
  12. Podsumowanie


Anna Przebinda

Jestem z wykształcenia psychologiem i psychodietetykiem i założycielką Poradnii Z widelcem po zdrowie. Studiuję Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College, jestem też w trakcie uzyskiwanie certyfikatu Praktykanta Medycyny Funkcjonalnej w Functional Medicine University. Uczę się zresztą ciągle, bo dietetyka dziś przypomina smoka o wielu głowach – jeśli nie czytasz najnowszych badań, będziesz się cofał. Prowadzę również szkolenia dla młodego pokolenia dietetyków w A4Academy.

Szeroko pojęta dietetyka – żywność, żywienie, medycyna – są moimi pasjami od dawna. Balansując między różnymi podejściami szukam systemu, który będzie optymalny dla zdrowia. Nie jestem zwolennikiem diet i nawet w pracy z pacjentami skłaniam się ku przygotowywaniu „wskazówek żywieniowych” zamiast rozpisywaniu posiłków w gramach. Wierzę, że jedzenie może dostarczyć nam siły, a jeśli dodamy do niego optymalnie funkcjonującą psychikę – zapewnić satysfakcjonujące życie.

Specjalizuję się w pomocy osobom cierpiącym na schorzenia hormonalne oraz choroby autoimmunologiczne – od niedoczynności tarczycy i Hashimoto po zaburzenia menstruacji i problemy z rekompozycją sylwetki przy dietach niskokalorycznych. Bliski jest też temat zaburzeń, które wrzucamy do worka „zmęczenia nadnerczy”. Doradzę Ci, ile jeść węglowodanów i jak komponować posiłki, by poprawić wrażliwość insulinową, zwiększyć konwersję hormonów tarczycy i uspokoić nadnercza. Współpracuję też ze sportowcami i klubami sportowymi – tak amatorami, jak i zawodowcami.

Kurs jest certyfikowany.

Po ukończeniu szkolenia można podejść do testu końcowego, po którym otrzymuje się certyfikat w wersji elektronicznej oraz tradycyjnej. Do zaliczenia szkolenia wymagane jest minimum 90% poprawnych odpowiedzi.

Szkolenie trwa 1,5 godziny.

Zalecamy jednak zarezerwować więcej czasu – około 6 godzin, podczas szkolenia robić notatki i wracać do materiałów.

Dostęp do szkolenia jest przez rok i można do niego wielokrotnie powracać.

Oferujemy zwrot 100% pieniędzy, jeśli kurs nie spełni Twoich oczekiwań i dasz nam znać do 14 dni po zakupie.

Opinie

Zapisz się teraz!

Dołącz do 5000 zadowolonych klientów A4academy®