Dietetyka i dietoterapia 2.0

Ocena: 4,8/5
4.8/5

897,00  297,00 

Jeżeli jesteś pasjonatem zdrowego stylu życia i chcesz  świadomie kształtować i rozwijać odpowiednie nawyki  i plany  żywieniowe w codziennej diecie swojej lub podopiecznych – to ten kurs powstał z myślą o Tobie!

Nasze szkolenie wprowadzi Cię w świat procesów zachodzących w organizmie w sposób precyzyjny i merytoryczny i tym sposobem pozwoli Ci z poziomu podstawowego awansować na zaawansowanego eksperta w zakresie odżywiania. 



Pakiet Dietetyka i Dietoterapia 2.0 to oferta stworzona we współpracy z wybitnymi ekspertkami ds. odżywiania, które poprowadzą Cię przez poszczególne moduły i zagadnienia od podstaw do metod zaawansowanych.

 

Nasz pakiet szkoleniowy powstał z myślą o osobach które: 

  • – Chcą być na bieżąco z najnowszymi trendami z zakresu zdrowego odżywiania
  • – Cenią sobie rzetelną i naukową wiedzę przekazywaną w łatwy, ale precyzyjny sposób
  • – Mają ambicje, żeby podnosić swoje kwalifikacje i współpracować z najbardziej wymagającymi klientami
  • – Chcą nieustannie doskonalić swoje umiejętności i stawiają na rozwój osobisty



Z naszym kursem:

  • – Nauczysz się układać plany żywieniowe – nawet te najbardziej wymagające
  • – Poznasz najnowszą wiedzę w oparciu o sprawdzone badania naukowe
  • – Skorzystasz z doświadczenia Topowych ekspertów branży dietetycznej 
  • – Zgubisz nadprogramowe kilogramy i zadbasz o swoje zdrowie w świadomy sposób
  • – Otrzymasz certyfikat po ukończonym kursie 

 

A wszystko to w łatwy i komfortowy sposób, bez wychodzenia z domu! 



Szkolenie zostało stworzone z myślą o:

  • – osobach zainteresowanych zdrowym trybem życia
  • – dietetykach chcących być na bieżąco ze zmieniającą się wiedzą 
  • – osobach zmagających się z chorobami związanymi z nieprawidłowym żywieniem
  • – trenerach personalnych, którzy chcą układać jeszcze lepsze plany żywieniowe 
  • – studentach chcących zdobyć przewagę wchodząc na rynek pracy 



Uzyskasz odpowiedzi na wiele nurtujących pytań, w tym:

  • – Czy podwyższony poziom cholesterolu może wskazywać na istniejące stany zapalne
  • – Jaka jest rola aminokwasów egzogennych przy projektowaniu diet wegetariańskich 
  • – Która forma hormonów tarczycy jest najbardziej aktywna fizjologicznie
  • – Jaka jest korelacja między testosteronem, a kortyzolem i insuliną
  • – Jakie aspekty brać pod uwagę przy planowaniu posiłków osoby z chorobą jelit
  • – Czy wszystkie drogie suplementy faktycznie działają
  • – I wiele innych



Dietetyka i dietoterapia 2.0 zawiera:

16 modułów tematycznych

230 w pełni merytorycznych lekcji 

38 godzin materiałów video

3 zaproszenia na szkolenia live

Dodatkowe materiały edukacyjne

Miesiąc z narzędziem Kcalmar

Dostęp i wsparcie na prywatnej grupie uczestników

Drukowany i elektroniczny certyfikat 



Jesteśmy pewni, że nasza specjalnie opracowana, ekskluzywna oferta szkoleniowa nie tylko  spełni Twoje oczekiwania, ale pozwoli również poszerzyć wiedzę z zakresu zdrowego i świadomego odżywiania, dlatego oferujemy zwrot pieniędzy jeżeli nie będziesz w pełni zadowolony.

 

Nie czekaj, zrób pierwszy krok w kierunku swojej edukacji i rozwijaj się z nami już dzisiaj! 

Zgarnij wszystkie moduły kursu wraz z prezentami!

Moduły kursu:

Moduł 1: Fundamenty Żywienia
  1. Dlaczego należy jeść?
  2. Jak wygląda prawidłowa piramida żywieniowa?
  3. Węglowodany – wstęp
  4. Glukoza
  5. Fruktoza
  6. Dwucukry
  7. Dlaczego w ogóle węglowodany są nam potrzebne
  8. Błonnik
  9. Substancje słodzące
  10. Witaminy i minerały
  11. Skąd bierzemy energię do ćwiczeń
  12. Białka w diecie
  13. Czym jest białko pełnowartościowe
  14. Rola tłuszczów w organiźmie
  15. Tłuszcze nasycone
  16. Tłuszcze jednonienasycone – omega 9
  17. Tłuszcze wielonienasycone – omega 3 i omega 6
  18. Tłuszcze TRANS
  19. Tłuszcze – zalecenia dietetyczne
  20. Woda
  21. Równowaga kwasowo – zasadowa
  22. Układ pokarmowy
  23. Hormony ściśle związane z układem pokarmowym
  24. Metabolizm; podstawy metabolizmu spoczynkowego i wysiłkowego
Moduł 2: Podstawy Dietetyki i Dietoterapii 
  1. Wstęp
  2. Podstawy żywienia
  3. Kalorie
  4. Węglowodany
  5. Białko
  6. Tłuszcze
  7. Woda
  8. Układ trawienny
  9. Choroby układu pokarmowego
  10. Diagnostyka chorób jelit
  11. Dieta przy chorobach jelit
  12. Gospodarka cukrowa organizmu
  13. Diagnostyka insulinooporności i hipoglikemii
  14. Morfologia
Moduł 3: Zaawansowane systemy odżywiania 
  1. Obsługa wagi TANITA
  2. Śniadania a kortyzol
  3. Śniadania białkowo tłuszczowe i śniadania węglowodanowe
  4. Kolacje
  5. Dieta niskowęglowodanowa
  6. Dieta ketogeniczna
  7. Cykliczna dieta ketogeniczna
  8. Dieta wysokowęglowodanowa
  9. Dieta Paleo
  10. Protokół autoimmunologiczny
  11. Intermittent Fasting – IF
  12. IIFYM
  13. Lokowanie węglowodanów
  14. Załamanie metaboliczne
Moduł 4: Dietetyka i suplementacja w sporcie
  1. Skąd bierzemy energię do ćwiczeń
  2. Somatotypy i zalecenia żywieniowe w poszczególnych dyscyplinach sportowych i somatotyp
  3. Posiłek przed treningowy i posiłek po treningowy oraz żywienie w trakcie posiłku
  4. Metody nawadniania i uzupełniania energii podczas wysiłku
  5. Kompensacja i superkompensacja glikogenu
  6. Suplementacja – odżywki białkowe
  7. Suplementacja – pozostałe odżywki i suplementy
  8. Suplementy prozdrowotne – witaminy i minerały
  9. Modulatory insuliny, boostery testosteronu i omega 3 oraz probiotyki
  10. Suplementacja po treningu
Moduł 5: Podstawy dietoterapii w endokrynologii
  1. Wstęp – hormony
  2. Tarczyca
  3. Hormony u kobiet
  4. PMS
  5. Regulowanie poziomu hormonów u kobiet i mężczyzn
  6. PCOS
  7. FHA
  8. Poziomy hormonów
  9. Testosteron u mężczyzn
  10. Stres – wstęp
  11. Jak radzić sobie ze stresem
  12. Stres a suplementy diety
  13. Nadnercza i choroby nadnerczy
  14. Dbanie o tarczycę
  15. Suplementy dla sportowców
Moduł 6: Dietoterapia: tarczyca
  1. Wprowadzenie
  2. Fizjologia tarczycy
  3. Hormony tarczycy
  4. Tyroksyna T4 i trójjodotyronina T3
  5. Trójjodotyronina T3
  6. TSH – tyreotropina
  7. TBP- białko wiążące hormony tarczycy
  8. Efekt metaboliczny hormonów tarczycy
  9. Diagnostyka tarczycy
  10. Badanie tarczycy – diagnostyka domowa
  11. Pomiar temperatury ciała
  12. Badanie tarczycy – diagnostyka laboratoryjna
  13. Interpretowanie wyników badań tarczycy
  14. Leczenie konwencjonalne chorób tarczycy – użycie leków
  15. Leczenie metodami niekonwencjonalnymi
  16. Dietoterapia tarczycy czyli działania dietetycznie i suplementacyjne w leczeniu chorób tarczycy
  17. Optymalna ilość kalorii i odrzucenie drastycznych diet
  18. Podaż węglowodanów w chorobach tarczycy
  19. Podaż białka w chorobach tarczycy
  20. Podaż tłuszczów w chorobach tarczycy
  21. Witaminy i mikroelementy i kiszonki w żywieniu w chorobach tarczycy
  22. Działanie stresu w chorobach tarczycy
  23. Aktywność fizyczna w chorobach tarczycy
  24. Suplementacja w dietoterapii chorób tarczycy – Kompleks witamin z grupy B lub Multiwitamina
  25. Suplementacja jodu – kontrowersje
  26. Podsumowanie
Moduł 7: Dietoterapia: hormony
  1. Wstęp
  2. Progesteron
  3. Testosteron
  4. Estrogeny
  5. Dieta a hormony
Moduł 8: Dietoterapia: Stres i nadnercza
  1. Wstęp
  2. Co to jest stres?
  3. Jak radzić sobie ze stresem?
  4. Jak działa stres?
  5. Nadnercza i kortyzol
  6. Nadnercza a inne hormony
  7. Zmęczenie nadnerczy
  8. Nadczynność nadnerczy i diagnostyka
  9. Ustabilizowanie pracy nadnerczy
  10. Dietoterapia nadnerczy
  11. Suplementacja nadnerczy
  12. Podsumowanie
Moduł 9: Dietoterapia: SIBO
  1. Wstęp
  2. Jelito grube
  3. Jelito cienkie
  4. Objawy SIBO
  5. Diagnoza i etiologia
  6. Bakterie i gazy
  7. Jak radzić sobie z SIBO
  8. Diagnostyka SIBO
  9. Jak walczyć z SIBO
  10. Dieta przy SIBO
  11. Postępowanie przy SIBO
  12. Podsumowanie
Moduł 10: Dietoterapia: zaburzenia gospodarki cukrowej
  1. Wstęp, glukoza i fruktoza
  2. Dwucukry, węglowodany złożone
  3. Insulina
  4. Hipoglikemia, insulinooporność
  5. Otyłość i cukrzyca
  6. Badania laboratoryjne
  7. Leczenie insulinooporności
  8. Podsumowanie
Moduł 11: Dietoterapia: Analiza badań krwi
  1. Wstęp
  2. Przygotowanie do badań krwi
  3. Leukocyty i limfocyty
  4. Neutrofile
  5. Monocyty
  6. Bazofile
  7. Erytrocyty
  8. Hematokryt
  9. Hemoglobina
  10. MCV, MCH, MCHC
  11. Płytki krwi
  12. Witaminy
  13. Niedobór wit. B6
  14. Niedobór wit. C
  15. Jonogram
  16. Podsumowanie morfologia i jonogram
Moduł 12: Dietoterapia: Analiza badań krwi cz. II
  1. Inne badania krwi – wstęp
  2. Białko całkowite
  3. Proteinogram
  4. Azot mocznika
  5. Hipochlorhydria
  6. Stan zapalny
  7. Pasożyty
  8. Próby wątrobowe
  9. Pęcherzyk żółciowy
  10. Nerki
  11. Cholesterol
  12. Kwas moczowy
  13. Dehydrogenaza mleczanowa
  14. Minerały
  15. Podsumowanie badań krwi
Moduł 13: Jak dobrać dietę i suplementację
  1. Cholesterol i lipidogram
  2. Suplementy diety
  3. Protokoły dietetyczne
  4. Jak dobierać dietę
  5. Badanie ogólne moczu
  6. Elektrolity
  7. Badania krwi a trzustka
  8. Badania krwi a wątroba
Moduł 14: Diety wegańskie i wegetariańskie 
  1. Wstęp
  2. Odmiany diet wege
  3. Białko
  4. Soja
  5. Ocena jakości białka
  6. Próg leucynowy
  7. Tłuszcze
  8. Węglowodany
  9. Bilans posiłków okołotreningowych
  10. Żelazo
  11. Wapń
  12. Cynk
  13. Witamina B12
  14. Witamina D3
  15. Selen
  16. Jod
  17. Mikroflora
  18. Podsumowanie suplementacji
  19. Woda
  20. Dieta a poziom testosteronu
  21. Suplementy dla sportowców
NOWOŚĆ: Naturalny Biohacking
  1. Podstawowe informacje o mózgu
  2. Struktury mózgu
  3. Procesy poznawcze
  4. Pamięć
  5. Wpływanie na działanie układu nerwowego
  6. Acetylocholina
  7. Serotonina
  8. Dopamina
  9. GABA
  10. Mózg a tłuszcze
  11. Cynk i żelazo
  12. Magnez
  13. Antyoksydanty
  14. Glukoza
  15. Dieta ketogeniczna
  16. Kofeina
  17. Fosfatydyloseryna
  18. Żeń-szeń
  19. Ginko biloba, bakopa, gotu kola
  20. Ashwagandha i rhodiola rosea
  21. Soplówka jeżowata
  22. Rola suplementów
  23. Sen

NOWOŚĆ: Żywienie kobiet w ciąży 

  1. Wstęp
  2. Cechy ciąży
  3. Organy i krew
  4. Hormony
  5. Hormony tarczycy
  6. Hormony a elektrolity
  7. Dlaczego żywienie jest tak ważne w czasie ciąży
  8. Przed ciążą
  9. Waga
  10. Zapotrzebowanie żywieniowe
  11. Kalorie i tłuszcze
  12. Kwasy tłuszczowe
  13. Węglowodany i błonnik
  14. Białko
  15. Woda
  16. Witamina A
  17. Wapń
  18. Żelazo
  19. Wskazówki żywieniowe
  20. Czego unikać
NOWOŚĆ: Żywienie dla odporności 
  1. Wstęp
  2. Funkcje układu odpornościowego
  3. Budowa układu odpornościowego
  4. Reakcja układu odpornościowego
  5. Limfocyty
  6. Modulacja odporności
  7. Mikroorganizmy
  8. Zespół nieszczelnego jelita
  9. Białko i węglowodany
  10. Tłuszcze
  11. Witaminy A i E
  12. Witamina D3
  13. Witamina C
  14. Cynk i selen
  15. Probiotyki
  16. Echinacea, czosnek, imbir i inne zioła
  17. Podsumowanie zdrowego trybu życia

Anna Przebinda

Jestem z wykształcenia psychologiem i psychodietetykiem i założycielką Poradnii Z widelcem po zdrowie. Studiuję Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College, jestem też w trakcie uzyskiwanie certyfikatu Praktykanta Medycyny Funkcjonalnej w Functional Medicine University. Uczę się zresztą ciągle, bo dietetyka dziś przypomina smoka o wielu głowach – jeśli nie czytasz najnowszych badań, będziesz się cofał. Prowadzę również szkolenia dla młodego pokolenia dietetyków w A4Academy®.

Szeroko pojęta dietetyka – żywność, żywienie, medycyna – są moimi pasjami od dawna. Balansując między różnymi podejściami szukam systemu, który będzie optymalny dla zdrowia. Nie jestem zwolennikiem diet i nawet w pracy z pacjentami skłaniam się ku przygotowywaniu „wskazówek żywieniowych” zamiast rozpisywaniu posiłków w gramach. Wierzę, że jedzenie może dostarczyć nam siły, a jeśli dodamy do niego optymalnie funkcjonującą psychikę – zapewnić satysfakcjonujące życie.

Specjalizuję się w pomocy osobom cierpiącym na schorzenia hormonalne oraz choroby autoimmunologiczne – od niedoczynności tarczycy i Hashimoto po zaburzenia menstruacji i problemy z rekompozycją sylwetki przy dietach niskokalorycznych. Bliski jest też temat zaburzeń, które wrzucamy do worka „zmęczenia nadnerczy”. Doradzę Ci, ile jeść węglowodanów i jak komponować posiłki, by poprawić wrażliwość insulinową, zwiększyć konwersję hormonów tarczycy i uspokoić nadnercza. Współpracuję też ze sportowcami i klubami sportowymi – tak amatorami, jak i zawodowcami.

 

Paulina Ihnatowicz

Moje motto brzmi „Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby”.

Dzień w dzień staram się pokazywać swoim pacjentom, że prawidłowe odżywianie może zdziałać cuda.

Jestem dietetykiem ze specjalnością dietetyki klinicznej oraz sportowej. Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka w Collegium Medicum UMK Bydgoszcz.

Współpracuję ze Stowarzyszeniem Health is Trendy. Sama jestem prezesem Stowarzyszenia Propagatorów Zdrowia “Medella”.

 

Emilia Ptak

Jestem dietetykiem, który działa z pasji i poczucia misji.

Sama przeszłam drogę zmiany nawyków żywieniowych od beznadziejnych do godnych naśladowania. Wyszłam z wielu problemów zdrowotnych.

Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka w Collegium Medicum UMK Bydgoszcz oraz szereg specjalistycznych kursów.

Prowadzę szereg szkoleń i webinarów w całym kraju, szkoląc z zakresu dietetyki klinicznej i zdrowia. Jestem zapraszana na największe branżowe konferencje w roli prelegenta m.in. EU4YA, PEI, Kongres Zapytaj Trenera, konferencja VitaImmun z Anną Lewandowską. Piszę artykuły popularno-naukowe do gazet m.in. Shape, czy Body Challenge.

Kurs jest certyfikowany.

Po ukończeniu naszego kursu można podejść do testu końcowego i otrzymać certyfikat w wersji elektronicznej oraz tradycyjnej. Do zaliczenia szkolenia wymagane jest minimum 90% poprawnych odpowiedzi. 

Kurs składa się z 230 lekcji w formie materiałów video (Aż 38 godzin merytorycznych materiałów)

Dostęp do szkolenia jest bez ograniczeń czasowych. Przygotuj się jak najlepiej do testu, możesz w każdej chwili wrócić do materiałów szkoleniowych i utrwalić swoją wiedzę.

Oferujemy zwrot 100% pieniędzy, jeśli kurs nie spełni Twoich oczekiwań i dasz nam znać do 14 dni po zakupie.

Opinie

Zapisz się teraz!

Dołącz do 5000 zadowolonych klientów A4academy®